G Livelab, Puutarhakatu 1, 33100 Tampere

Timo Alakotila & Johanna Juhola + Tuulikki Bartosik, 18.5.2022

18.5.
Wed
19:00

Timo Alakotila & Johanna Juhola + Tuulikki Bartosik

Doors: 18:30
Showtime: 19:00

Pianisti Timo Alakotila ja haitaristi Johanna Juhola esiintyvät G Livelab Tampereella duokokoonpanolla. Illan avaa harmonikkataiteilija Tuulikki Bartosik, ja luvassa on lisäksi yhteisiäkin ohjelmanumeroita tältä taitavalta kolmikolta.

HUOM! Aiemmin myynnissä ollut konsertti Esko Järvelä & Roger Tallroth + Tuulikki Bartosik & Teija Niku on jouduttu jakamaan kahtia aikataulusyistä. Tuulikki Bartosik esiintyy Johanna Juholan ja Timo Alakotilan kanssa G Livelabissa 18.5.2022, kun taas Esko Järvelä, Roger Tallroth sekä Teija Niku esiintyvät G Livelabissa 5.10.2022.

Johanna Juhola (haitarit) ja Timo Alakotila (piano) ovat duokokoonpanossaan valinneet syventymisaiheekseen pelimannimusiikin improvisaatiomahdollisuudet. Idea kumpuaa jazzmusiikin improvisaatioperinteen siirtämisestä pelimannimusiikin käyttöön. Ohjelmisto on Timon ja Johannan säveltämää perinnemusiikista ponnistavaa, mutta kappaleen ja tilanteen mukaan eri musiikillisiin suuntiin rönsyilevää fuusiota.

Timo on maamme kansanmusiikin tärkeimpiä uudistajia ja suunnannäyttäjiä. Hän on mukana yli kahdellasadalla äänitteellä muusikkona, säveltäjänä tai tuottajana. Hän on erittäin kysytty yhteistyökumppani niin säveltäjänä, muusikkona kuin opettajanakin. Timon laaja sävellystuotanto kattaa niin soolosävellyksiä, kamarimusiikkia kuin konserttoja ja sinfonioitakin.

Johanna on uudistanut mielikuvaa harmonikasta soittimena ja häntä on kutsuttu mm. harmonikan supersankariksi ja tangon kurittomaksi uudistajaksi. Omaperäinen musiikillinen tuotanto ja yhteistyö niin klassisen kuin jazz- ja konemusiikinkin huippunimien kanssa on tehnyt Johannan tunnetuksi varsinkin maamme rajojen ulkopuolella.

Tuulikki Bartosik on yksi Viron kansainvälisesti tunnetuimmista muusikoista. Harmonikkataiteilija ja säveltäjä  Bartosikin välitön ja improvisoiva esiintyminen vakuuttaa yhtä hyvin sinfoniaorkesterin solistina kuin intiimissä soolokonsertissa. Hänen musiikkinsa on kevyttä, kekseliästä ja raikasta,  uutta musiikkia vanhoista skandinaavisista ja ugrilaisista aineksista.  Inspiraationsa Bartosik ammentaa juuriltaan Etelä-Viron Võrumaalta, mutta yhteistyöprojektit kuljettavat häntä ympäri maailmaa.

Keikka toteutetaan yhteistyössä Viron suurlähetystön kanssa.

Voit halutessasi varata itsellesi istumapaikan konserttiin tekemällä ennakkotilauksen G Livelab -sovelluksella. Olethan tarkkana, että teet ennakkotilauksen oikean tapahtuman alle. Muistathan mainita seurueenne henkilömäärän lisätietoja -kohdassa, niin pystymme takaamaan vierekkäiset istumapaikat koko seurueelle.

Minimitilaus ennakkotilauksissa on 7 € / hlö. Pienemmät tilaukset palautamme. Saavuttehan viimeistään 15 minuuttia ennen konsertin alkamisaikaa, muuten tilauksenne purkaantuu ilman rahanpalautusta. Huomioithan, että ennakkovarauksia otetaan vastaan rajoitettu määrä.

HUOM! Tämän konsertin ennakkovaraukset ovat loppuunvarattu.

--

The duo of Timo Alakotila & Johanna Juhola and Tuulikki Bartosik perform at G Livelab!

Timo Alakotila is one of Finland's busiest, most versatile and most in-demand musicians, as composer, arranger, pianist and harmonium player in folk, classical, jazz and pop fields. Johanna Juhola is a nimble-fingered accordion virtuoso and multi-faceted composer, who blazes her own colourful trail, breezing blithely across style borders and genre barriers with a captivating mix of musical excellence and engaging charm.

Tuulikki Bartosik is one of Estonia's internationally best-known musicians, accordion artist and composer. She is a spontaneous performer who is equally convincing as a soloist with a symphony orchestra or as an intimate solo performer. Her music is light, innovative and fresh, creating new sounds out of ancient Scandinavian and Ugric ingredients. Being open minded and having an innovative approach both as a composer and musician, Tuulikki Bartosik is one of the leading contemporary accordionists in the world.