G Livelab, Puutarhakatu 1, 33100 Tampere

Tampere Filharmonia esittää: TampereRaw 20 vuotta – Ennenkokematonta joulua!, 18.12.2021

18.12.
Sat
15:00

Tampere Filharmonia esittää: TampereRaw 20 vuotta – Ennenkokematonta joulua!

Doors: 14:00
Showtime: 15:00

HUOM! Pirkanmaa on koronapandemian leviämisaluetta, ja valtioneuvosto on määrännyt Pirkanmaalle leviämisalueiden ravintolarajoitukset. Tämän vuoksi G Livelab Tampere on toistaiseksi ottanut käyttöön koronapassin. Lue lisää: www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus

TampereRaw juhlii 20-vuotista taivaltaan ja joulunaikaa tyylilleen uskollisena uusimman musiikin äärellä. Orkesteri ei lupaa soittaa joululauluja mutta takaa lämpimän tunnelman ja paljon tunnetta. Pääosassa ovat tietenkin upeat tamperelaiset säveltäjät ja huippumuusikot. Tule yllättymään ja kokemaan joulu kanssamme. Kantaesitykset kuuluvat hintaan!

Konsertin ohjelmisto:
Jouni Kaipainen: Recovering
Miyoshi Akira: Rêve colorié pour 2 clarinettes
Adina Dumitrescu: "Innamorato di te, Johann Sebastian! Suite Inglese per solo kantele" KE
Tuomas Turriago: Clarinet trio
Kirmo Lintinen: Trio per sassofono, violoncello e pianoforte
Outi Tarkiainen: Sans paroles
Kalle Ylitalo: Olla
Roope Mäenpää: Ja täällä sataa lunta
TampereRaw’n jouluyllätys

TampereRaw syntyi vuonna 2001 Tampere Filharmonian nuoren polven muusikoiden halusta luoda foorumi uuden konserttimusiikin esittämiseksi Tampereella. Yhtyeen konserttitoiminta alkoi säveltäjä Jouni Kaipaisen suunnittelemilla konserteilla Tampereen Konservatoriolla ja Tullikamarin Pakkahuoneella. TampereRaw:n johtoajatuksena on koko olemassaolonsa ajan ollut kerätä yhteen moderniin musiikkiin ennakkoluulottomasti suhtautuvia muusikoita ja esittää konserttikokonaisuuksia, joissa uusi musiikki on näkyvästi esillä. TampereRaw esiintyy säännöllisesti kotikaupungissaan ja kokoonpanoa on kuultu myös konserteissa sekä festivaaleilla Suomessa ja Virossa. Yhtye on tehnyt paljon yhteistyötä useiden suomalaissäveltäjien kanssa ja pyrkii sisällyttämään ohjelmistoonsa säännöllisesti kantaesityksiä sekä tekemään sävellystilauksia. Viime vuosina TampereRaw on tehnyt paljon poikkitaiteellista yhteistyötä muiden taiteenalojen edustajien kanssa.

Nykymusiikkiyhtye TampereRaw on saavuttanut vuosien pitkäjänteisellä työllä ja yhteistyökumppaneidensa avulla vakaan aseman suomalaisessa klassisen musiikin kentässä. Yhteistyö Tampereen Musiikkiakatemian ja edesmenneen säveltäjämestari Jouni Kaipaisen sävellysluokan kanssa antoi sysäyksen työlle, joka on tuonut maahamme terveemmän, hyvinvoivemman ja tasa-arvoisemman säveltäjäsukupolven, joka uskaltaa luoda uutta ja kuunnella omaa taiteellista ääntään. Esimerkkeinä viime vuosien suurista menestyksistä mainittakoon Markus Fagerrudin kamariooppera Silvia ja Minä, Seppo Pohjolan Sillanpää-ooppera, lukuisat kantaesitykset ja tilausteokset, radioinnit sekä omat konsertit että yhteistyökonsertit Tampere Biennalen kanssa. Matkalle on menestyksen lisäksi mahtunut paljon kokeiluja ja epäonnistumisiakin, mitä ilman luova työ ei voi koskaan olla edes mahdollista. Tinkimättömän taiteellisen työn lisäksi TampereRaw on toiminnallaan pyrkinyt antamaan sekä freelance-taiteilijoille että nuorille lupaaville uraansa aloittaville niin säveltäjille, muusikoille, kapellimestareille kuin muidenkin taiteenalojen edustajille työtä tällä haastavalla alalla. Ja tämä on kantanut hedelmää jo 20 vuoden ajan!

Konsertin tuotanto G Livelab Tampere yhteistyössä Tampere Filharmonian ja TampereRawn kanssa.

Mikäli tapahtuma ei ole loppuunmyyty, keikalle myydään opiskelijalippuja ovelta ennen konsertin alkua hintaan 15 € / kpl. Opiskelijalippuihin vaaditaan opiskelijakortti tai muu opiskelutodistus. Konsertti on ikärajaton. Kouluikäiselle alle 18-vuotiaalle lapselle voi hankkia myös opiskelijalipun ovelta, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Alle kouluikäiset pääsevät keikoille maksutta.

Voit halutessasi varata itsellesi istumapaikan konserttiin tekemällä ennakkotilauksen G Livelab -sovelluksella. Olethan tarkkana, että teet ennakkotilauksen oikean tapahtuman alle. Muistathan mainita seurueenne henkilömäärän lisätietoja -kohdassa, niin pystymme takaamaan vierekkäiset istumapaikat koko seurueelle. Huomioithan, että ennakkovarauksia otetaan vastaan rajoitettu määrä.

G LIVELAB TAMPERE - TURVALLISUUSOHJE:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus

--

Please note! At the moment, the restrictions for the community transmission phase will be applied in Pirkanmaa area. Therefore we check EU Digital COVID Certificates when attending events at G Livelab Tampere. Read more: www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus

TampereRaw celebrates its 20th anniversary and Christmas at G Livelab Tampere! The orchestra does not promise to play Christmas carols but guarantees a warm atmosphere and a lot of emotion.

Programme:
Jouni Kaipainen: Recovering
Miyoshi Akira: Rêve colorié pour 2 clarinettes
Adina Dumitrescu: "Innamorato di te, Johann Sebastian! Suite Inglese per solo kantele" KE
Tuomas Turriago: Clarinet trio
Kirmo Lintinen: Trio per sassofono, violoncello e pianoforte
Outi Tarkiainen: Sans paroles
Kalle Ylitalo: Olla
Roope Mäenpää: Ja täällä sataa lunta
TampereRaw’s Christmas surprise

TampereRaw was born in 2001 when a few musicians from Tampere Filharmonia wanted to establish a way of introducing Tampere audiences to New Music. The first performances of the ensemble were planned by composer Jouni Kaipainen. These set out the founding principle of TampereRaw: to gather together musicians who approach New Music with no prejudice or preconceptions and to create thematic events featuring contemporary works.

During the past few years TampereRaw has also participated in a number of cross-disciplinary creative projects with artists from a variety of fields beyond the world of classical music.

Production G Livelab Tampere in collaboration with Tampere Filharmonia and TampereRaw.


If the event is not sold out, there will be student tickets available at the door for 15 € each (student tickets not sold online) before the show starts. Please show your student card when purchasing student tickets. The concert has no age limit. Children under school age can enter gigs free of charge.

G LIVELAB TAMPERE - SAFETY INSTRUCTIONS:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus