G Livelab, Puutarhakatu 1, 33100 Tampere

Tampere Filharmonia esittää: Brasstopia, 22.4.2023

22.4.
Sat
14:00

Tampere Filharmonia esittää: Brasstopia

Standard 25 €
Sisältää eteispalvelumaksun 3 €

Doors: 13:00
Showtime: 14:00

Tampere Filharmonian vaskisoittajien parhaimmistosta koostuva yhtye esiintyy G Livelab Tampereen iltapäivässä.

Ohjelmisto:
Victor Ewald: Vaskikvintetto nro 2 op. 6
Václav Nelhýbel: Trio vaskille
Anders Hillborg: Vaskikvintetto
Enrique Crespo: Suite Americana No 1
Jean Baptiste Arban: Carnival of Venice (Venetsian karnevaalit) soolotrumpetille ja vaskikvartetille

Victor Ewald oli kuuluisan pietarilaisen Belajev-kvartetin sellisti, joka kiersi Venäjää keräten ja taltioiden kansanlauluperinnettä jälkipolville. Hänen 1800-luvun lopulla säveltämänsä vaskikvintetto näki päivänvalon vasta 1970-luvulla, ja se esittelee vaskipuhaltimien ilmaisuvoimaa monipuolisesti.

Tšekkisäveltäjä Václav Nelhýbel ymppäsi vaativaan scherzo-henkiseen vaskitrioonsa nipun erilaisia tyylejä. Hillborgin vauhdikas ja viihdyttävä kvintetto puolestaan leikkii efekteillä – siinä vasket muun muassa matkivat takaperin soivaa äänilevyä.

Enrique Crespon Suite Americana on oodi koko Amerikan mantereelle ja toisaalta myös eurooppalaiselle sävellysperinteelle. Se esittelee laajan kirjon suuntauksia aina ragtimesta bossa novan kautta perulaiseen valssiin ja meksikolaiseen son-musiikkiin. Konsertin päättää napolilaiseen kansanlauluun pohjautuva Venetsian karnevaalit.

Esiintyjät:
Xiang Guo, Alessandro Chiavetta ja Aki Välimäki, trumpetti
Aleksi Mäkimattila, käyrätorvi
Antti Hirvonen, pasuuna
Harri Miettunen, tuuba

Mikäli tapahtuma ei ole loppuunmyyty, keikalle myydään opiskelijalippuja ovelta ennen konsertin alkua hintaan 15 € / kpl. Opiskelijalippuihin vaaditaan opiskelijakortti tai muu opiskelutodistus. Konsertti on ikärajaton. Kouluikäiselle alle 18-vuotiaalle lapselle voi hankkia myös opiskelijalipun ovelta, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Alle kouluikäiset pääsevät keikoille maksutta.

Osaan G Livelab Tampereen keikoista voi varata istumapaikan etukäteen ennakkotilauksella. Lue lisää ennakkotilauksista täältä:
glivelab.fi/tampere/events/63b6e34e90be0df4fb1b29ee/

G LIVELAB TAMPERE - TURVALLISUUSOHJE:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus

--

Brass players from Tampere Filharmonia perform at G Livelab with music by Victor Ewald, Václav Nelhýbel, Anders Hillborg, Enrique Crespo and Jean Baptiste Arban.

Performers:
Xiang Guo, Alessandro Chiavetta and Aki Välimäki, trumpet
Aleksi Mäkimattila, French horn
Antti Hirvonen, trombone
Harri Miettunen, tuba

If the event is not sold out, there will be student tickets available at the door for 15 € each (student tickets not sold online) before the show starts. Please show your student card when purchasing student tickets. The concert has no age limit. Children under school age can enter gigs free of charge.

G LIVELAB TAMPERE - SAFETY INSTRUCTIONS:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus