G Livelab, Puutarhakatu 1, 33100 Tampere

Linda Fredriksson Juniper, 14.7.2023

14.7.
Fri
21:00

Linda Fredriksson Juniper

Standard 35 €
Sisältää eteispalvelumaksun 3 €

Doors: 20:00
Showtime: 21:00

Linda Fredriksson on noussut nopeasti yhdeksi maamme ja koko Euroopan valovoimaisimmista saksofonisteista ja jazzmuusikoista. Vuonna 2021 julkaistu debyyttialbumi Juniper valloitti niin kriitikkojen kuin yleisönkin sydämet.

”Koko levyn teon ajan olen fonia soittaessa halunnut palvella musan tunnelmaa ja yrittänyt tehdä valintoja musiikki edellä. Monesti olen päättänyt soittaa tosi vähän, vaikka joku mörkö pään sisällä on huudellut, että pitää soittaa nopeasti ja paljon. Kaikkien improvisaatioiden ja solististen osuuksienkin johtotähtenä on ollut kokonaisuus ja kunkin biisin ominainen tunnelma”, Fredriksson kertoo.

Hän on aiemmin tullut tunnetuksi useiden eturivin yhtyeiden kuten Mopo, Ricky-Tick Big Band ja Superposition rämäpäisenä improvisoijana ja muuntautumiskykyisenä muusikkona, ja hänen rikas ja omalaatuinen lähestymisensä musiikkiin on tehnyt hänestä myös kansainvälisesti tunnustetun suomalaisen jazzin kärkinimen.

Fredrikssonin saamiinsa tunnustuksiin kuuluvat mm. Suomen arvostelijain liiton Kritiikin Kannukset -palkinto vuoden merkittävästä taiteellisesta läpimurrosta vuonna 2013, arvostetun DownBeat -lehden Rising Star Baritone Saxophone -listaukset neljänä peräkkäisenä vuonna 2016-2019, Pori Jazzin Ted Curson -palkinto vuonna 2019 ja Freelancemuusikoiden stipendi merkittävästä työstä freelancemuusikkojen toimialalla vuonna 2019. Fredrikssonin esikoissooloalbumi Juniper palkittiin Vuoden Jazz Emma-palkinnolla sekä arvostetulla Teosto-palkinnolla vuonna 2022.

"Tällaista transformaatiota on etuoikeus todistaa, ja nyt vielä koko levyn mitassa alusta aivan loppuun."
– Harri Uusitorppa / Helsingin Sanomat ★★★★★

"Yksi parhaita suomalaisia jazz-levyjä vuosiin."
– Arttu Tolonen / Soundi ★★★★★

Kokoonpano
Linda Fredriksson, saksofonit
Tuomo Prättälä, koskettimet
Mikael Saastamoinen, basso
Olavi Louhivuori, rummut

Osaan G Livelab Tampereen keikoista voi varata istumapaikan etukäteen ennakkotilauksella. Lue lisää ennakkotilauksista täältä:
glivelab.fi/tampere/events/63b6e34e90be0df4fb1b29ee/

G LIVELAB TAMPERE - TURVALLISUUSOHJE:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus

--

Linda Fredriksson Juniper - one of Europe's most hyped jazz acts of recent years - performs live at G Livelab Tampere in Summer 2023! Fredriksson, best known from the ranks of Mopo and Superposition, released their debut solo album Juniper in 2021 with universal acclaim. At heart, "Juniper" is a "singer-songwriter album", performed by an instrumental jazz band, featuring Tuomo Prättälä on keys and synths, Mikael Saastamoinen on bass and Olavi Louhivuori on drums.

"Avant jazz saxist tackles intimate indie folk, with stunning results."
– Sam Richards, Uncut Magazine (9/10)