G Livelab, Puutarhakatu 1, 33100 Tampere

Linda Fredriksson Juniper, 6.10.2022

6.10.
Thu
19:00

Linda Fredriksson Juniper

Doors: 18:00
Showtime: 19:00

Saksofonisti Linda Fredriksson on noussut viime vuosina yhdeksi Suomen valovoimaisimmista saksofonisteista ja jazzmuusikoista. Hän on tullut tunnetuksi useiden eturivin yhtyeiden kuten Mopo, Ricky-Tick Big Band ja Superposition rämäpäisenä improvisoijana ja muuntautumiskykyisenä muusikkona.

Viime vuonna hän astui esiin säveltäjänä ja yhtyejohtajana sooloprojektissaan Juniperissa, jossa hän tuo kuultavaksemme hänen "hiljaisen ja ujon puolensa” säveltämää musiikkia: rehellistä, yksityistä ja sielultaan singer-songwriter-musiikkia jazz-yhtyeen soittamana. Yhtyeessä mukana vaikuttavat Tuomo Prättälä (koskettimet), Mikael Saastamoinen (basso) ja Olavi Louhivuori (rummut).

Juniperin kappaleet ovat kypsyneet hitaasti ja viipyillen kitaran ja pianon kanssa laulaen omassa tilassa. “Se on oma maisemani ja rauhan paikkani kaiken kaaoksen keskellä. Kupla, jonka sisällä on ollut hyvä olla ”, Fredriksson kuvailee. Musiikillisiksi vaikuttajikseen hän listaa artisteja kuten Sufjan Stevens, Alice Coltrane, Feist, Eric Dolphy, Neil Young, Iro Haarla ja Billie Eilish.

Linda Fredriksson Juniper -yhtyeen debyyttialbumi julkaistiin 29. lokakuuta 2021 ja se sai ylistävän vastaanoton niin medialta kuin yleisöltäkin.

”Koko levyn teon ajan olen fonia soittaessa halunnut palvella musan tunnelmaa ja yrittänyt tehdä valintoja musiikki edellä. Monesti olen päättänyt soittaa tosi vähän, vaikka joku mörkö pään sisällä on huudellut, että pitää soittaa nopeasti ja paljon. Kaikkien improvisaatioiden ja solististen osuuksienkin johtotähtenä on ollut kokonaisuus ja kunkin biisin ominainen tunnelma”, Fredriksson kertoo.

"Tällaista transformaatiota on etuoikeus todistaa, ja nyt vielä koko levyn mitassa alusta aivan loppuun."
– Harri Uusitorppa / Helsingin Sanomat ★★★★★

"Yksi parhaita suomalaisia jazz-levyjä vuosiin."
– Arttu Tolonen / Soundi ★★★★★

Kokoonpano
Linda Fredriksson, saksofonit
Tuomo Prättälä, koskettimet
Mikael Saastamoinen, basso
Olavi Louhivuori, rummut

Mikäli tapahtuma ei ole loppuunmyyty, keikalle myydään opiskelijalippuja ovelta ennen konsertin alkua hintaan 15 € / kpl. Opiskelijalippuihin vaaditaan opiskelijakortti tai muu opiskelutodistus. Konsertti on ikärajaton. Kouluikäiselle alle 18-vuotiaalle lapselle voi hankkia myös opiskelijalipun ovelta, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Alle kouluikäiset pääsevät keikoille maksutta.

Voit halutessasi varata itsellesi istumapaikan konserttiin tekemällä ennakkotilauksen G Livelab -sovelluksella. Olethan tarkkana, että teet ennakkotilauksen oikean tapahtuman alle. Minimitilaus ennakkotilauksissa on 7 € / hlö. Pienemmät tilaukset palautamme. Huomioithan, että ennakkoon tehdyt juoma- ja ruokatilaukset viedään pöytään valmiiksi juuri ennen tapahtuman ovien avaamista. Saavuttehan viimeistään 15 minuuttia ennen konsertin alkamisaikaa, muuten tilauksenne purkaantuu ilman rahanpalautusta. Huomioithan, että ennakkovarauksia otetaan vastaan hyvin rajoitettu määrä.

HUOM! Tämän konsertin ennakkovaraukset ovat loppuunvarattu.

G LIVELAB TAMPERE - TURVALLISUUSOHJE:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus

--

Linda Fredriksson will perform live at G Livelab Tampere hot on the heels of the incredible debut solo album "Juniper", released via We Jazz Records. Fredriksson, best known from the ranks of Mopo and Superposition, has been working on the songs heard on the album for several years, composing them mostly on guitar, keys and by singing. At heart, "Juniper" is a "singer-songwriter album", performed by an instrumental jazz band, featuring Tuomo Prättälä on keys and synths, Mikael Saastamoinen on bass and Olavi Louhivuori on drums.

"Avant jazz saxist tackles intimate indie folk, with stunning results."
– Sam Richards, Uncut Magazine (9/10)

If the event is not sold out, there will be student tickets available at the door for 15 € each (student tickets not sold online) before the show starts. Please show your student card when purchasing student tickets. The concert has no age limit. Children under school age can enter gigs free of charge.

G LIVELAB TAMPERE - SAFETY INSTRUCTIONS:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus