G Livelab, Puutarhakatu 1, 33100 Tampere

Iro Haarlan balladeja jazzkvintetille, 7.3.2023

7.3.
Tue
19:00

Iro Haarlan balladeja jazzkvintetille

Standard 27 €
Sisältää eteispalvelumaksun 3 #

Doors: 18:00
Showtime: 19:00

Palkittu jazzpianisti ja säveltäjä Iro Haarla esittää G Livelab Tampereen konsertissa uusimpia balladejaan jazzkvintettinsä kanssa.

“Balladit ovat kuin sanattomia rakkauslauluja, joissa tärkeää ei ole nuottien paljous, vaan niiden painavuus. Ne ovat äärimmäisyyksien kohtaamisia, myrskyn ja seesteen vuoropuhelua, joissa esittävällä yhtyeellä on keskeinen merkitys. Siksi olenkin valinnut kvintettiini soittajat, joiden kanssa olen vuosikaudet tehnyt yhteistyötä. Nämä soittajat saavat syvillä tulkinnoillaan ja yhteissoinnillaan sävellykseni elämään ja tuovat niihin riipaisevaa ilmaisuvoimaa kauneuden ohella. Luvassa on pysäyttävää ajattomuuden tunnetta ja rauhaa.”, Haarla kuvailee konserttia.

Esittävän yhtyeen pohjana on Iro Haarla Quartet, joka on viime vuosina esiintynyt laajasti Suomessa mm. Pori Jazzeilla ja Tampere Jazz Happeningissä. Kvartetin sointia vahvistaa ja kirkastaa trumpetisti Tomi Nikku.

Iro Haarlan musiikki on tullut kansainvälisesti tunnetuksi ECM Records, Tum Records ja Svart Records -yhtiöille tehtyjen levytysten kautta, sekä teoksista UMO Helsinki Jazz Orchestralle. Haarla on palkittu mm. Suomen Jazz Liiton Yrjö-palkinnolla vuonna 2006 sekä Suomen Musiikkiarkisto ry:n “Suomen Jazz Legenda nro.35” -palkinnolla vuonna 2020.

Kokoonpano:
Tomi Nikku, trumpetti
Pepa Päivinen, soprano-, baritoni-, ja tenorisaksofoni
Iro Haarla, piano, sävellykset
Ulf Krokfors, kontrabasso
Markku Ounaskari, rummut

Mikäli tapahtuma ei ole loppuunmyyty, keikalle myydään opiskelijalippuja ovelta ennen konsertin alkua hintaan 15 € / kpl. Opiskelijalippuihin vaaditaan opiskelijakortti tai muu opiskelutodistus. Konsertti on ikärajaton. Kouluikäiselle alle 18-vuotiaalle lapselle voi hankkia myös opiskelijalipun ovelta, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Alle kouluikäiset pääsevät keikoille maksutta.

Osaan G Livelab Tampereen keikoista voi varata istumapaikan etukäteen ennakkotilauksella. Lue lisää ennakkotilauksista täältä:
glivelab.fi/tampere/events/63b6e34e90be0df4fb1b29ee/

G LIVELAB TAMPERE - TURVALLISUUSOHJE:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus

--

Award-winning pianist and composer Iro Haarla will perform at Tampere G Livelab with her jazz quintet. The concert consists of Haarla´s latest ballad compositions.

"Ballads are like wordless love songs, where the important thing is not the number of notes, but their weight. They are encounters of extremes, a dialogue between storm and calm, in which the performing band plays a central role. That's why I've chosen players for my quintet, with whom I've collaborated for years.” Haarla describes the concert.

Tomi Nikku, trumpet
Pepa Päivinen, saxophone
Iro Haarla, piano, compositions
Ulf Krokfors, double bass
Markku Ounaskari, drums

If the event is not sold out, there will be student tickets available at the door for 15 € each (student tickets not sold online) before the show starts. Please show your student card when purchasing student tickets. The concert has no age limit. Children under school age can enter gigs free of charge.

G LIVELAB TAMPERE - SAFETY INSTRUCTIONS:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus