G Livelab, Puutarhakatu 1, 33100 Tampere

Antti Lötjönen Quintet East + Matti Salo Quartet, 1.2.2023

1.2.
Wed
19:00

Antti Lötjönen Quintet East + Matti Salo Quartet

Standard 29 €

Doors: 18:00
Showtime: 19:00

Huippuyhtyeet Antti Lötjönen Quintet East ja Matti Salo Quartet esiintyvät yhteisellä keikalla G Livelabissa uusien levyjensä merkeissä!

Maailmaa nähnyt kontrabasisti Antti Lötjönen tuo yhtyeensä G Livelabiin uuden Circus/Citadel-levynsä julkaisukiertueen tiimoilta. Miehistö on väkivahva: Solistista voimaa pursuavan eturivin muodostavat Mikko Innanen, Jussi Kannaste ja Verneri Pohjola. Rummuissa aina luova ja persoonallinen Joonas Riippa. Pääasiassa leaderinsa musiikkia soittava Antti Lötjönen Quintet East seilaa vapailla mutta rytmikkäillä vesillä. Tarkkakorvainen löytänee kaikuja myös jazzin perinteestä.

"Yhtyeeni uusi levy porautuu entistä syvemmälle vapaan, mutta rytmisen musiikin maailmaan. Sävellykset jättävät tilaa loistaville solisteille ja soittajien väliselle kommunikaatiolle. Asioita ei lukita, musiikki saa matkata minne tahtoo. Yhtyeen ilmaisussa ei karteta riskejä. Virheet ja rosot ovat osa musiikkia. Itseasiassa hyvin olennainen osa; epätäydellisyys on kiinnostavaa, se tuo musiikkiin inhimillisyyttä ja lämpöa. Ja sitä tämä aika kaipaa."
– Antti Lötjönen

Illan avaa hehkutettu Matti Salo Quartet, jonka toisella levyllä “Nepal” astutaan askel Tetraktys-debyytin (Luova Records, 2019) abstraktista ja ajoin kaoottisestakin free jazz -ilmaisusta kohti maailmanmusiikkia ja sisäistä rauhaa.

Matti Salon säveltämät kappaleet syntyivät Nepalissa matkaillessa: aamuisen chaikupin äärellä, viidakkovaelluksella ja pölyisillä bussilevikkeillä. Suurimmaksi vaikuttimeksi Salo kuitenkin mainitsee Himalajan jatkuvan läheisyyden ja vuoren ikuiselta tuntuvan olemuksen. "Sen näkeminen ja kokeminen aiheuttivat minulle mieletöntä kunnioitusta, nöyrtymistä ja pienuuden kokemusta", hän kuvailee.

“Nepal” on oodi rauhalle ja rukous sille ykseydelle, jonka voi löytää ihmisen sisältä ja joka pohjimmiltaan vallitsee ihmisten välillä ja kaikkeuden kanssa. Nepal ilmestyi diginä ja CD:nä 14.10.2022.

Matti Salo - kitara
Janne Tuomi - rummut
Sami Sippola - saksofoni
Ville Rauhala - basso

Mikäli tapahtuma ei ole loppuunmyyty, keikalle myydään opiskelijalippuja ovelta ennen konsertin alkua hintaan 15 € / kpl. Opiskelijalippuihin vaaditaan opiskelijakortti tai muu opiskelutodistus. Konsertti on ikärajaton. Kouluikäiselle alle 18-vuotiaalle lapselle voi hankkia myös opiskelijalipun ovelta, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Alle kouluikäiset pääsevät keikoille maksutta.

Konsertti toteutetaan istumakatsomolla.

Osaan G Livelab Tampereen keikoista voi varata istumapaikan etukäteen ennakkotilauksella. Lue lisää ennakkotilauksista täältä:
glivelab.fi/tampere/events/63b6e34e90be0df4fb1b29ee/

G LIVELAB TAMPERE - TURVALLISUUSOHJE:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus

--

Supporting their new album Circus/Citadel, experienced bassist Antti Lötjönen brings his sturdy crew to G Livelab. Mikko Innanen, Jussi Kannaste and Verneri Pohjola bring soloist power to the table while always creative and unique Joonas Riippa sits behind his kit. Antti Lötjönen Quintet East performs the music of its leader. Freeflowing but rhythmical with echoes of traditional jazz.

The evening is opened by Matti Salo Quartet. On their second album “Nepal”, Matti Salo Quartet are taking a step away from the abstract and at times chaotic free jazz of their debut Tetraktys (Luova Records, 2019), towards world music and inner peace. Salo composed the tracks while traveling in Nepal and mentions the constant presence of Himalayas as the greatest influence. "Seeing and experiencing it brought me feelings of great respect, humbleness and smallness", Salo describes.

Matti Salo - guitar
Janne Tuomi - drums
Sami Sippola - saxophone
Ville Rauhala - bass

If the event is not sold out, there will be student tickets available at the door for 15 € each (student tickets not sold online) before the show starts. Please show your student card when purchasing student tickets. The concert has no age limit. Children under school age can enter gigs free of charge.

G LIVELAB TAMPERE - SAFETY INSTRUCTIONS:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus