G Livelab, Puutarhakatu 1, 33100 Tampere

Teemu Viinikainen: Hiljaisuus… ja äänen synty (albumijulkkarit + dokumentti), 20.10.2022

20.10.
Thu
19:00

Teemu Viinikainen: Hiljaisuus… ja äänen synty (albumijulkkarit + dokumentti)

Doors: 18:00
Showtime: 19:00

Tampere Jazz Happening 2022 Warm-up: Teemu Viinikainen: Hiljaisuus… ja äänen synty (albumijulkkarit + dokumentti)

Lokakuussa Tampereen G Livelabissa juhlistetaan Teemu Viinikaisen ensimmäisen soolokitara-albumin julkaisua. Levyn teemana on hiljaisuus, ja sitä kunnioittaen samana iltana nähdään myös dokumentti ”Hiljaisuus… ja äänen synty”, jossa seurataan Viinikaiselle viimeistä piirtoa myöden hänen toiveidensa mukaan rakennetun kitaran valmistumista aina sen luovutushetkeen saakka.

Dokumentissa kuullaan Viinikaisen ja näyttelijä Hannu-Pekka Björkmanin välisiä keskusteluita äänen synnyn mysteeristä. Kitaristin pyrkimys on saada houkuteltua tuo täydellisyys osaksi tulkintaansa. Näyttelijä pohtii asiaa syvätasolla hiljaisuuden kautta ja antaa samaan asiaan täysin toisen näkökulman. Lisäksi soitinrakentajamestari Ari-Pekka Paasonen pohtii oman työnsä kautta, kuinka kitaranrakentajan ainoa päämäärä on saavuttaa täydellisesti soiva kitara. Dokumentin on käsikirjoittanut ja ohjannut Tommi E. Virtanen, joka tunnetaan mm. dokumenteistaan "Melodian mestari, Kassu Halonen" ja "Tuhansien Raitojen Miehet".

Dokumentin traileri: www.youtube.com/watch?v=DyL45pf9Rzc

Kitaristi Teemu Viinikainen on vahvan tunnelman taituri, jonka soitto perustuu niukkuuteen. Viinikaisen taidot on noteerattu ympäri maailmaa, ja hänet on nostettu jazzkitarismin edelläkävijöinä tunnettujen Wayne Krantzin, Pat Methenyn ja John Scofieldin työn jatkajaksi. Soittaessaan Viinikaisen ympärillä leijuu zeniläinen keskittyneisyys, joka on kaikesta esiintymisestä riippumaton. Tekniikkaa mestarilliselta soittajalta ei puutu, mutta Viinikainen tuntuu ottaneen päämääräkseen metsästää täydellistä ääntä.

Teemu Viinikainen, kitara

Mikäli tapahtuma ei ole loppuunmyyty, keikalle myydään opiskelijalippuja ovelta ennen konsertin alkua hintaan 15 € / kpl. Opiskelijalippuihin vaaditaan opiskelijakortti tai muu opiskelutodistus. Konsertti on ikärajaton. Kouluikäiselle alle 18-vuotiaalle lapselle voi hankkia myös opiskelijalipun ovelta, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Alle kouluikäiset pääsevät keikoille maksutta.

Voit halutessasi varata itsellesi istumapaikan konserttiin tekemällä ennakkotilauksen G Livelab -sovelluksella. Olethan tarkkana, että teet ennakkotilauksen oikean tapahtuman alle. Minimitilaus ennakkotilauksissa on 7 € / hlö. Pienemmät tilaukset palautamme. Huomioithan, että ennakkoon tehdyt juoma- ja ruokatilaukset viedään pöytään valmiiksi juuri ennen tapahtuman ovien avaamista. Saavuttehan viimeistään 15 minuuttia ennen konsertin alkamisaikaa, muuten tilauksenne purkaantuu ilman rahanpalautusta. Huomioithan, että ennakkovarauksia otetaan vastaan hyvin rajoitettu määrä.

G LIVELAB TAMPERE - TURVALLISUUSOHJE:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus

Tapahtuma on Tampere Jazz Happening 2022:n Warm-up -ilta. Lisätiedot Tampere Jazz Happeningista: www.tamperejazz.fi

--

Tampere Jazz Happening 2022 Warm-up: Teemu Viinikainen: Hiljaisuus… ja äänen synty (album release & documentary)

Jazz virtuoso Teemu Viinikainen celebrates the release of his first solo album at G Livelab. We'll also see the documentary "Hiljaisuus... ja äänen synty", which includes discussions of Viinikainen and actor Hannu-Pekka Björkman concerning the birth of sound.

Teemu Viinikainen is one of Finland’s best-known and most distinguished jazz guitarists. An emphasis on expressional power, swing and virtuosity are key elements in his playing but, above all, it is his strong presence, delicate touch and the subtle sound of his instrument that make the most immediate impression on the listener.

Teemu Viinikainen, guitar

If the event is not sold out, there will be student tickets available at the door for 15 € each (student tickets not sold online) before the show starts. Please show your student card when purchasing student tickets. The concert has no age limit. Children under school age can enter gigs free of charge.

G LIVELAB TAMPERE - SAFETY INSTRUCTIONS:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus

This event is organized as Tampere Jazz Happening 2022 Warm-up. More info on Tampere Jazz Happening: www.tamperejazz.fi