G Livelab, Yrjönkatu 3, 00120 Helsinki

Antti Lötjönen Quintet East, 31.1.2023

31.1.
Tue
19:00

Antti Lötjönen Quintet East

Doors: 18:00
Showtime: 19:00

Maailmaa nähnyt kontrabasisti Antti Lötjönen tuo yhtyeensä G Livelabiin uuden Circus/Citadel-levynsä julkaisukiertueen merkeissä. Miehistö on väkivahva: Solistista voimaa pursuavan eturivin muodostavat Mikko Innanen, Jussi Kannaste ja Verneri Pohjola. Rummuissa aina luova ja persoonallinen Joonas Riippa. Pääasiassa leaderinsa musiikkia soittava Antti Lötjönen Quintet East seilaa vapailla mutta rytmikkäillä vesillä. Tarkkakorvainen löytänee kaikuja myös jazzin perinteestä.

"Yhtyeeni uusi levy porautuu entistä syvemmälle vapaan, mutta rytmisen musiikin maailmaan. Sävellykset jättävät tilaa loistaville solisteille ja soittajien väliselle kommunikaatiolle. Asioita ei lukita, musiikki saa matkata minne tahtoo. Yhtyeen ilmaisussa ei karteta riskejä. Virheet ja rosot ovat osa musiikkia. Itseasiassa hyvin olennainen osa; epätäydellisyys on kiinnostavaa, se tuo musiikkiin inhimillisyyttä ja lämpöa. Ja sitä tämä aika kaipaa."
– Antti Lötjönen

Supporting their new album Circus/Citadel, experienced bassist Antti Lötjönen brings his sturdy crew to G Livelab. Mikko Innanen, Jussi Kannaste and Verneri Pohjola bring soloist power to the table while always creative and unique Joonas Riippa sits behind his kit. Antti Lötjönen Quintet East performs the music of its leader. Freeflowing but rhythmical with echoes of traditional jazz.