G Livelab, Yrjönkatu 3, 00120 Helsinki

Aki Rissanen Hyperreal with Nils Landgren, 22.3.2023

22.3.
Wed
19:00

Aki Rissanen Hyperreal with Nils Landgren

Standard 28 €
Includes 3 € cloakroom charge

Doors: 18:00
Showtime: 19:00

Helsinki, Tukholma, Lyon ja Istanbul – pianisti Aki Rissasen uuden Hyperreal -yhtyeen musiikki on kotoisin monesta paikasta. Tätä nykyä Ranskassa paljon vaikuttavalla Rissasella ja Euroopan tärkeimpiin trumpetisteihin lukeutuvalla Verneri Pohjolalla on pitkä musiikillinen historia takanaan ja usein he ovat esiintyneet myös kahdestaan. Niin ikään Rissanen on soittanut duona ruotsalais-turkkilaisen rumpalin, pasunisti Nils Landgrenin yhtyeestä tunnetun Robert Ikizin kanssa. Uudessa kokoonpanossa kahdesta duosta syntyy trio, joka yhdistelee häpeilemättömän kuulasta pohjoismaista jazzilmaisua, Lähi-idän soittimia ja rytmejä, elektroniikkaa sekä 90-luvun alun breakbeatteja.

Helsingin G Livelabin keikalle saapuu erikoisvahvistus Ruotsista, pasunisti Nils Langren. Eräs Eurooppalaisen jazzin pitkäaikaisimmista kiintotähdistä esiintyy netin kautta striimattuna ja projisoituna saumattomaksi osaksi yhtyettä tehden konsertti-illasta entistäkin hypertodellisemman!

”Aki Rissanen Hyperreal on todellakin hypertodellista. Se on aistikasta, kirkasta, neuroottistakin. Maisemat eivät tule maalta vaan mielestä. Mutta koska nyt ei lyöty massavoimalla, tulos on miellyttävä yhdistelmä rauhaa ja hermopeliä. Rissasen hyperrealismi oli helppo korville.”
– Kari Salminen, Turun Sanomat

---

Hyperreal is a fusion of two duos. The band leader, pianist Aki Rissanen has an extensive musical history with Verneri Pohjola, Europe’s leading trumpetist. Rissanen has also played a lot with Robert Ikiz, known best from Nils Langren’s group. Hyperreal plays shamelessly clear Nordic jazz mixed with Middle Eastern rhythms, electronics and breakbeats from the early 90s.

A special reinforcement from Sweden, trombonist Nils Landgren, arrives at the G Livelab gig in Helsinki. One of the longest-standing stars of European jazz will perform online streamed and projected as a seamless part of the band, making the concert night even more hyperreal!

Aki Rissanen: keys; Verneri Pohjola: trumpet; Robert Ikiz: drums