G Livelab, Yrjönkatu 3, 00120 Helsinki

Aki Rissanen Hyperreal, 22.3.2023

22.3.
Wed
19:00

Aki Rissanen Hyperreal

Standard 28 €
Includes 3 € cloakroom charge

Doors: 18:00
Showtime: 19:00

Helsinki, Tukholma, Lyon ja Istanbul – pianisti Aki Rissasen uuden Hyperreal -yhtyeen musiikki on kotoisin monesta paikasta. Tätä nykyä Ranskassa paljon vaikuttavalla Rissasella ja Euroopan tärkeimpiin trumpetisteihin lukeutuvalla Verneri Pohjolalla on pitkä musiikillinen historia takanaan ja usein he ovat esiintyneet myös kahdestaan. Niin ikään Rissanen on soittanut duona ruotsalais-turkkilaisen rumpalin, pasunisti Nils Langrenin yhtyeestä tunnetun Robert Ikizin kanssa. Uudessa kokoonpanossa kahdesta duosta syntyy trio, joka yhdistelee häpeilemättömän kuulasta pohjoismaista jazzilmaisua, Lähi-idän soittimia ja rytmejä, elektroniikkaa sekä 90-luvun alun breakbeatteja.

”Aki Rissanen Hyperreal on todellakin hypertodellista. Se on aistikasta, kirkasta, neuroottistakin. Maisemat eivät tule maalta vaan mielestä. Mutta koska nyt ei lyöty massavoimalla, tulos on miellyttävä yhdistelmä rauhaa ja hermopeliä. Rissasen hyperrealismi oli helppo korville.”
– Kari Salminen, Turun Sanomat

Hyperreal is a fusion of two duos. The band leader, pianist Aki Rissanen has an extensive musical history with Verneri Pohjola, Europe’s leading trumpetist. Rissanen has also played a lot with Robert Ikiz, known best from Nils Langren’s group. Hyperreal plays shamelessly clear Nordic jazz mixed with Middle Eastern rhythms, electronics and breakbeats from the early 90s.

Aki Rissanen: keys; Verneri Pohjola: trumpet; Robert Ikiz: drums